Klikklakspeldje maken

Wat leuk dat jij een klikklakspeldje wil maken! Of ben je juist op zoek naar tips? In deze tutorial leg ik stap voor stap uit hoe jij een klikklakspeldje kan maken & geef ik je tips!

Zonder materiaal geen klikklakspeldje... dit ben je nodig: 

Benodigdheden

Heb je alles bij de hand? Mooi dan kunnen we beginnen :)

Stap 1:
Leg de mal op de achterzijde van het lapje en trek de mal over. Ik doe dit zelf het liefst met een verdwijnstift, want mocht je straks gaan knippen en er blijft toch wat van de lijn op je uitgeknipte stukje dan verdwijnt het restje van de stift vanzelf. 
Tip: Ik gebruik hier graag "reststukjes" voor en maak vaak bijpassende klikklakspeldjes bij de haarstrikken. Zo verlies je minder materiaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2:
Knippen maar! Probeer netjes over de lijn te knippen.

Gebruik je een verdwijnstift? Het lijntje gaat vanzelf weg. Het verschilt per lapje hoe snel dit gaat, soms binnen enkele uren, soms binnen een dag. Je kan dit versnellen door er voorzichtig overheen te wrijven.
Gebruik je een pen? Let erop dat je binnen de lijntjes knipt zodat je geen restjes op de zij- en achterkant terug ziet. 

Tip: Ben je nog maar net begonnen en vindt je het knippen lastig? Probeer dan eerst gladdere leertjes en fijn glitter te knippen. Chunky en grof glitter knipt net wat lastiger (of het is in ieder geval een grotere uitdaging ;) ). Ook is het makkelijker om met de gladde mal te beginnen i.p.v. de geschubte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventueel kun je nu ervoor kiezen om raffelige randjes voorzichtig met een aansteker weg te branden. Doe dit voorzichtig zodat je niet per ongeluk brandplekken in het leer krijgt. 

Stap 3:
Je kan het speldje in elkaar gaan zetten. Mijn eigen favoriet is Gütermann lijm, dit is een sterke textiel lijm en veel gebruikt bij het maken van haarstrikken. Een lijmpistool kan ook, maar kies dan voor kwalitatieve lijmpatronen en pistool. Mijn ervaring is dat lijmen met de lijmpistool makkelijker los laat. 

De Gütermann lijm kan je het beste op de te lijmen delen plaatsen, even kort wat laten aandrogen en dan de delen aan elkaar plakken. Bij het speldje hou ik hem kort vast, dan leg ik hem weg (meestal plak ik dan een volgende ;) ) en dan klik ik hem dicht. 

Tip: zoek naar de juiste hoeveelheid lijm, bij te veel lijm krijg je lijm resten die je kan zien. Te weinig plakt niet genoeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tip: let bij printjes goed op of ze mooi uit komen ten op zichte van het speldje. 

Stap 4:
Klik het speldje na het drogen open (ik laat hem meestal een nachtje liggen) en controleer op lijmresten. Deze kan je eventueel nog voorzichtig weg halen.

Tip: Geniet van het eind resultaat! ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gebruik je de verdwijnstift, maar zie je nog wat zitten? Wees gerust dit gaat nog weg :)

Heb je nog vragen? Of zie je iets staan wat niet klopt? Ik hoor het graag en help je graag verder.

Veel plezier met je nieuwe verslaving ;) 

© 2020 - 2024 Liefknipje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel